Att ta en bild eller att filma är bara en del av arbetet. Efterbesiktningen av materialet är väldigt viktig del om man skall använda materialet i marknadsföring, vilja synas på socialamedier etc.

Direkt ur kamera ser ofta bilder lite platta och tråkiga ut. Eller kanske har det kommit med något i bild man inte vill ha kvar där? Erbjuder också avancerad bildmanipulation.  

Filmat material behöver ofta färgkorrigeras, stabiliseras och klippas för att se bra ut

Jag har 30 års erfarenhet av olika former av redigering med hjälp av dator och arbetar med Adobes samtliga professionella program.

Har du bild eller filmmaterial som behöver bearbetas professionellt? Hör av dig så får jag komma med förslag.

Nedan några exempel på redigering av bilder. Ursprungsbilderna ur kameran är inte dålig, men saknar ”tryck”. Den är lite kontrastlös  och lite black i färgerna. Nedanför en de redigerad varianterna av bildenerna, inte så att de ser onaturlig ut. Men betydligt behagligare. Observera också att det är betydligt bättre täckning i både skuggiga och ljusa partier.  


Oredigerad bild, direkt ur kameran
Redigerar bild

Det går även att skapa bilder utifrån olika material. Tex kombinera foton med tecknat material för att visualisera tex en kommande byggnad. Eller varför inte en kommande produkt, bilden nedan är uppenbarligen inte äkta. En jätte vid en strand i Lofoten. Den är från en utbildning jag håller i montage i Photoshop, här är arbetsuppgiften att jobba med ljus och skuggor.

Jätte i Lofoten